در این جلسه احمدرضا سدهی، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای پس از تشریح منابع آبی استان و بیان خلاصه ای از اقدامات انجام شده در خصوص احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی بیان کرد: موضوع آب، موضوع یک دستگاه یا یک نهاد نیست بلکه همگانی و مربوط به تمام احاد مردم است. مصرف بهینه و صرف جویی آب موضوعی است که در روایات و آیات و احادیث هم به روشنی بیان شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای در ادامه جلسه بیان کرد: پس از سال 1386 با توجه به وضعیت منابع آب زیرزمینی کشور مبحث تعادل بخشی منابع آب شکل گرفت و سعی شد که همزمان با دیگر استانها، شرکت آب منطقه ای استان چهارمحال وبختیاری نیز در راستای اهداف این طرح گام بردارد و به حفاظت از منابع آبی استان بپردازد. حفاظت از آب کشور میتواند در کنار حفاظت از خاک میهن قرار بگیرد همانطور که در هشت سال دفاع مقدس برای خاک وطن جنگیدیم، هم اکنون برای حراست از منابع آبی کشور بایستی اهتمام کنیم. علی اکبر صبا افزود: کارهایی نظیر اجرای پروژه های تغذیه مصنوعی، جایگزینی مصارف آب زیرزمینی توسط منابع آب سطحی میتوانند کمک کننده باشند ولی عمده مشکل ما مدیریت مصرف بویژه در حوزه کشاورزی است. وی افزود:وزارت نیرو با بکارگیری گروه های گشت و بازرسی به بحث احیاء و حفاظت از منابع آب ورود پیدا کرده است ولی حفاظت از این منابع به تنهایی توسط وزارت نیرو امکانپذیر نیست. طیف وسیعی از اقشار جامعه مخاطبان ائمه جمعه و بسیج هستند از این پتانسیل بایستی در جهت اطلاع رسانی به مردم استفاده شود. وی گفت: ما میتوانیم در حوزه کشاورزی با استفاده از روش های نوین آبیاری و اصلاح الگوی کشت و کشت گیاهان گلخانه ای، در حوزه شرب با اصلاح شبکه های توزیع و ابزار صرفه جویی مصرف آب را کاهش دهیم و همچنین در حوزه صنعت با استفاده از پساب و روش های دیگر به حفظ و احیاء منابع آبی کمک کنیم.
در ادامه این نشست رئیس مرکز خدمات حوزه، حجت الاسلام و المسلمین مختاری بیان کرد: احیاء منابع صرفا مربوط به منابع آبی نیست بلکه ما باید بکوشیم تمام منابع موجود در کشور را حفاظت و احیا کنیم. وی افزود: مصرف بهینه در استفاده از هر چیزی جزء آموزه های دین اسلام است و باید به آن عمل کرد. وی ضمن بیان اینکه، ارتباط تنگاتنگ و نزدیکی بین روحانیت و سایر دستگاه ها و مخصوصا دانشگاهها برقرار شده است عنوان کرد ما در استان 21 مرکز حوزه علمیه با 2500 طلبه خواهر و برادر داریم که در اکثر نقاط استان مستقر هستند که میتوان به راحتی با ایجاد تفاهم نامه ای از این ظرفیتها برای آموزش و فرهنگ سازی بهره برد. در پایان حجت الاسلام و المسلمین مختاری الگوسازی و آموزش را مهمترین کار برای کمک به احیا منابع دانست و افزود حوزه آمادگی لازم برای کمک در این زمینه را دارد.