مهندس فاطمی چهارم اردیبهشت ماه در نشست هماندیشی سازگاری با کمآبی و مدیریت مصرف آب با حضور اصحاب رسانه استان و مدیران دستگاههای اجرایی متولی، اظهار کرد: کشور به شدت به منابع آب زیر زمینی وابسته است و استان چهارمحال و بختیاری حدود 70 درصد به این منابع وابستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه در برخی دشتها سفرههای آب زیرزمینی میلیونها سال طول کشیده تا تشکیل شوند، افزود: باید از تمام ظرفیتها استفاده کرد تا منابع موجود حفظ شود.فاطمی تصریح کرد: آب در سه بخش صنعت، کشاورزی و شرب مصرف دارد که عمده مصرف آب در بخش کشاورزی است و در شرایط خشکسالی موجود باید دنبال راهکار بود تا مصرف آب کاهش یابد.
وی دادن برنامه کشت به کشاورز، برای اینکه کشاورز بداند چه بکارد و چقدر بکارد را از راهکارهایی دانست که میتوان از کاشت مازاد بر نیاز یک محصول جلوگیری کرد و مانع هدر رفت آب شد.
فاطمی اظهار کرد: در میادین میوه و ترهبار 20 درصد محصولات کشاورزی هدر میرود پس فرایند حمل و نقل ترهبار باید اصلاح شود و در فروشگاههای خرده فروش میوه نیز این مهم رعایت شود که در نهایت موجب تولید کمتر و کاهش مصرف و هدر رفت آب است.وی با بیان اینکه باید موضوع مصرف آب مجازی جدی گرفته و در این خصوص تلاش جدی شود، ادامه داد: با مصرف مجازی آب در منازل نیز میزان مصرف مواد غذایی براساس استاندارد انجام میشود و در صورت درست مصرف کردن نیاز به واردات نخواهد بود. ایشان با تاکید بر تلاش تمام دستگاههای اجرایی بر اصلاح الگوی مصرف و فرهنگسازی در این زمینه، گفت: باقیمانده آبهای زیر زمینی باید حفظ شوند زیرا منابع آبی دیگری در حال حاضر برای تامین آب شرب در دسترس نیست.
وی ادامه داد: اعمال ضریب تعدیل در دشت خانمیرزا، بروجن و لردگان مصوب شده که بزودی اجرا میشود تا برداشت از منابع آب زیرزمینی کاهش یابد. فرهنگسازی در خصوص حفاظت کیفی آب را نیز از مواردی دانست که باید مورد توجه قرار گیرد و خاطرنشان کرد: در دشت شهرکرد کنتورهای هوشمند نصب شده و این کنتورها تاثیر قابل ملاحظهای در کاهش مصرف آب داشته به نحوی که کشاورز در مصرف آب مدیریت کرده است و افراد متخلف نیز به مراجع قضایی ارجاع داده شدند.