به گزارش روابط عمومی شرکت و در گفتگو با مدیر مطالعات پایه منابع آب، اطلاعات و آمار موجود بیانگر خشکسالی نهفته ای است که از سالیان پیش شروع شده و هر روز خود را بیشتر نمایان می سازد بطوری که از ابتدای مهرماه سال 96 تا هجدهم فروردین 97 متوسط بارندگی در استان 226 میلی متر گزارش گردیده است و این در صورتی ست که در مدت مشابه سال گذشته مقدار بارندگی 570 میلی متر بوده و میزان بارندگی نسبت به بلند مدت 61 درصد کاهش را نشان می دهد.
براساس شاخص های مختلف میزان خشکسالی منتهی به پایان سال۹۶ نشان دهنده ی این موضوع می باشد که همه مناطق استان با درجات مختلفی از خشکسالی درگیر هستند و شدت این خشکسالی از سال 87-86 افزایش یافته و نمود آن در مناطق شرق و جنوب استان بسیار بیشتر می باشد
افت سطح آب زیرمینی و کاهش دبی چاههای بهره برداری که در سراسر استان چهارمحال و بختیاری شاهد آن هستیم و به عنوان مثال عمق برخورد به آب زیرزمینی که در دشتهای استان مورد بررسی قرار گرفته به صورت متوسط از سال 86 حدود 19 متر افزایش یافته است .
حجم منابع آب سطحی استان در محل ایستگاههای هیدرومتری نیز به صورت متوسط کاهش حدود 60 درصد را نشان میدهد. همچنین سطح پوشش برف در استان نسبت به سال گذشته کاهش هفتاد درصدی را نشان می دهد.
کاهش بارندگی، افزایش درجه حرارت و در نتیجه افزایش تبخیر و تعریق و کاهش میزان آب تجدیدشونده و توزیع نامناسب بارشها و همچنین تغییر نوع بارش در استان می تواند از جمله عواملی باشد که بر شدت این پدیده می افزاید . از دیگر دلایلی که در این خصوص باید مورد تأکید قرار داد شیوه های نادرست آبیاری و استفاده نادرست از آب در بخش های مختلف صنعتی و کشاورزی است، که بحران خشکسالی و بی آبی را در استان تشدید نموده بالا بودن سرانه مصرف که علاوه بر مصرف بیرویه آب شرب میزان مصرف آبهای زیرزمینی در بخش کشاورزی را هم بالا برد از دیگر عواملی هست که می توان به آنها اشاره و تاکید نمود .
ارائه راهکارهای لازم برای مقابله با خشکسالی در استان ، مدیریت مصرف، راهبردهای مقابله با کم آبی،اطلاع رسانی و فرهنگ سازی عمومی از جمله مواردیست که عبور از شرایط خشکسالی و بحران آبی را با مشکلات کمتری مواجه می سازد .