مهندس نادری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای در نشست هماندیشی با رییس جهاد دانشگاهی استان، اظهار کرد: با توجه به خشکسالیهای مداوم و طولانی مدت استان در سالهای اخیر، وضعیت منابع آبی به ویژه آبخوانها و بیلان دشتها با کاهش روبرو شده است.
وی با اشاره به وجود 11 دشت در استان، افزود: از این تعداد هشت دشت ممنوعه و چهار دشت از این هشت دشت ممنوعه بحرانی شدند.
ایشان همچنین بیان کرد: با کاهش نزولات آسمانی و به منظور ایجاد تعادل میان ورودی و خروجی دشتها طرحی تحت عنوان طرح احیاء و تعادل بخشی در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است که به منظور نجات آبخوانهای دشتها در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه این طرح با داشتن چندین پروژه که یکی از مهمترین پروژههای آن طرح اطلاع رسانی است، ادامه داد: با توجه به سوابق درخشان جهاد دانشگاهی و وجود پتانسیلهای مختلف همچون خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا، انتظار میرود به صورت علمی، عملی و پژوهشی در آگاهسازی آحاد مردم از وضعیت منابع آبی استان و حفظ این منابع، نسبت به گذشته کوشاتر باشیم .
ایشان با تاکید بر این موضوع که لازم است در شرایط خشکسالی و تغییر اقلیم صرفهجویی بیشتری در منابع آب صورت گیرد، تصریح کرد: میطلبد با آگاهسازی بیشتر در حفظ و حراست کمی و کیفی منابع آب کوشا بود.
به نقش ویژه رسانه در اطلاع رسانی و فرهنگ سازی اشاره کرد و افزود: نیاز است در زمینه مصرف بهینه آب و نسبت به مواردی همچون کاشت محصولات کشاورزی با مصرف کمتر آب و جلوگیری از کاشت محصولات کشاورزی با مصرف بهینه آب فرهنگ سازی صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گفت: جهاد دانشگاهی میتواند در حوزه آب در فضای دانشجویی ورود کند و این یک امتیاز مثبت است. وی خاطرنشان کرد: امید است که تعاملات سازنده میان جهاد دانشگاهی استان و شرکت آب منطقهای استان برقرار شود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان نیز در این نشست با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی پژوهشهای کتابخانهای انجام نداده و به دنبال انجام پژوهشهای کاربردی است، اظهار کرد: بنیان جهاد دانشگاهی مسئله شناسانه و کاربردی عمل کردن است.
وحید خلیلی رئیس جهاددانشگاهی استان تاکید کرد: جهاد دانشگاهی در همه حوزههای تحقیقاتی، فرهنگی ، آموزشی و اشتغال آمادگی همکاری با شرکت آب منطقهای استان را دارد و با وجود پتانسیلهای مختلف خویش به عنوان یک دستگاه همکار در کنار سایر دستگاههای اجرایی در کنار شرکت آب منطقهای استان خواهد بود.