به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای، فردوس کریمی رئیس هئیت مدیره و مدیرعامل شرکت در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت موضوع حکمرانی آب، اظهار کرد: سطح توسعه یافتگی هر جامعه به حکمرانی آب آن بستگی دارد.
وی به اهمیت مدیریت مصرف آب در بخشهای شرب، صنعت، کشاورزی و...، اشاره کرد و افزود: ۹۶.۵ درصد از حجم آبهای موجود در دنیا شور و تنها ۲.۵ درصد یعنی ۳۵ میلیون کیلومتر مکعب از این آبها شیرین است که ۲۴ میلیون کیلومتر مکعب آن نیز به صورت یخ و برف است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این استان بین دو حوضه مهم زایندهرود و کارون قرار دارد همچنین بخشی از حوضه دز نیز در استان قرار گرفته است که از این مقدار ۸۷.۴ درصد در حوضه کارون، ۱۲.۳ درصد در حوضه زایندهرود و ۰.۳ درصد نیز در حوضه دز قرار دارد.
کریمی عنوان کرد: طی ۱۰ سال گذشته تغییراتی در اقلیم چهارمحال و بختیاری رخ داده و میزان بارشهای استان ۵۱ میلیمتر کاهش یافته است، تغییر شکل بارشهای این استان از برف به باران نیز از دیگر تغییرات اقلیمی رخ داده در مدت اخیر به شمار میآید که جاری شدن روانابها را در پی داشته و همین تغییرات اثرات منفی بسیاری بر روی نیروگاهها و تولید انرژی داشته است.
وی اضافه کرد: بالغبر ۸۴ درصد از مساحت استان چهارمحال و بختیاری کوهستانی است که همین امر نیز در خروج آب از استان تاثیر داشته و بنابراین مردم طی سالیان گذشته برای تامین نیاز خود به مصرف آبهای زیرزمینی روی آوردهاند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: به دلیل برداشتهای بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی در دهههای گذشته از مجموع ۱۱ دشت موجود در این استان ۴ دشت به حالت ممنوعه بحرانی و ۷ دشت نیز ممنوعه شدهاند همچنین در سالیان گذشته شاهد افزایش فرونشستها و کاهش سطح ایستایی آب در استان هستیم.
وی یادآور شد: در ایران ۶ درصد از منابع آب به حوزه شرب، ۱.۵ درصد صنعت و ۹۲.۵ درصد به بخش کشاورزی اختصاص دارد درحالی که در جهان ۷۰ درصد از منابع آبی به کشاورزی، ۲۲ درصد به صنعت و ۸ درصد نیز به شرب اختصاص پیدا میکند و علت این امر نیز این است که متاسفانه الگوهای کشت که در ایران مورد استفاده قرار میگیرد علمی و اصولی نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: طی سالیان گذشته در این استان برای تامین نیاز آبی شهروندان به احداث سدهایی مانند سد آقبلاغ، چشمهعلی، بابا حیدر و... روی آوردیم؛ عملیات اجرایی سد باباحیدر در سال ۱۳۸۷ آغاز شد درحال حاضر نیز بدنه، مخزن و بسیاری از قسمتهای این سد آماده است.
کریمی افزود: تصفیهخانه سد باباحیدر نیز براساس آنالیز آب بالادست طراحی شده است.
وی درخصوص سد چشمه علی گفت: این سد جهت انتقال ۱۸۵ میلیون مترمکعب آب به فلات مرکزی ایران درنظر گرفته شده بود، اکنون نیز سد چشمه علی درحال طی کردن مراحل پایانی خود جهت تامین آب شرب موردنیاز مردم چهارمحال و بختیاری است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به تدوین طرح جامع آب استان، ادامه داد: تهیه این طرح در مراحل پایانی قرار دارد و در آن اطلاعات مربوط به تمامی منابع آب استان اعم از چشمه، تالاب و... دیده شده است.